3DE Dag Yosemite

Vandaag  de derde dag, en wat voor ??n.  Dag 3  (Schrijver Sandra)

Menno werd vanacht schreeuwend wakker in de camper ,waarschijnlijk dacht hij dat er een beer achter hem aanzat. Hij weet er niks meer van, gelukkig maar. De buren hebben hierdoor een kort nachtje gehad , en wij zijn lekker vroeg opgestaan . We zijn snel vanuit de camping ten noorden van San-Francisco vertrokken.  Daar was het nog een beetje koud, en vervolgens naar Yosemite park gereden.

Op de weg werd het steeds rustiger de omgeving steeds ruiger en gelukkig werd het al snel stukken warmer.Tot die tijd waren we erg blij met onze %u201CStanley%u201D die met een prettige Surinaamse stem(tomtom) ons perfect de weg wees. Het zag er naar uit dat de camping snel gevonden was, alleen bleek %u201CStanley %u201C daar iets anders over te denken.Van een prettige weg belanden we door %u201CStanley %u201Cergens waar volgens ons nog niemand geweest is , zeker niet met een camper. Het was een route over een vreselijke zandweg met kuilen versmallingen grote bomen en god mag weten wat nog meer. Natuurlijk zijn we op de hele weg ook geen auto%u2019s tegengekomen, of was het toch een wandelpad? Geen idee maar ik heb  1,5 uur zwetend achterin  gezeten ,en  de mannen voorin natuurlijk ook . Er kwam geen einde aan deze ellende! Alles rammelde de kasten uit, en de angst om om te vallen of vast te komen zitten  in de kuilen was niet overdreven. %u201CStanley%u201D werd er ook wel erg stil van en wist duidelijk niet meer de weg. Van omkeren was geen sprake, veel te smal. Er was maar ??n optie en dat was even bidden en vooruit ! De natuur was prachtig en de uitzichten ook, we hebben door de stress van de rit en door het vreselijke wegdek niet echt kunnen genieten. Marchel bleek gelukkig een fantastische chauffeur, en absoluut stress-bestendig. Zelfs de lokale Amerikanen die we na dit avontuur gesproken hadden begrepen niet hoe we  met de camper deze route hebben kunnen volgen. De camper heeft wat strepen en is ernstig vies, lekker belangrijk. Wij leven nog! Het is wel weer eens duidelijk: vertrouw niet volledig op de tomtom, ook niet als het zo prettig Surinaams klinkt.

We hebben toch nog de camping kunnen vinden, en heerlijk in de zon kunnen zitten en het zwembad. Morgen gaan we eens rondkijken in het Yosemite park. Ik denk met de bus, we hebben even genoeg zandpaden gezien.

 

Groetjes uit Yosemite M.M.S

Reacties 3

Mandy 23-07-2008 18:45

hallo allemaal,
Lekker was die rit als je het leest. Gelukkig zijn jullie goed aangekomen. Ik zal de volgende keer niet meer zo veel naar “Stanley” luisteren anders belanden jullie weer op zo'n weg
Is er Marchel of een Ben in de Tom Tom? Dan kan je die beter nemen! Die weten de weg vast wel.

Groetjes Mandy

Doris 23-07-2008 18:48

Jullie camper ziet er heel goed uit!
(van binnen in ieder geval) van buiten zal hij nu wel zwart zijn (ha ha)

Monica 25-07-2008 21:22

Hello Hello
Wat een avonturen al allemmaal. Ben blij dat ik niet aan de mercy van Stanley overgeleverd was. plaatjes zijn erg leuk als illustratie .Menno al beren tegengekomen of allen onog maar in zijn dromen. Morgen komt Ma aan die zal het ook wel leuk vinden dit allemaal te zien en te lezen. Veel sterkte met Stan , misschien moet je Menno maar navigator maken...!
groetjes van ons allemaal

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer